tuning Bydgoszcz

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • garyfisher
    Classic
    • 2010
    • 6

tuning Bydgoszcz

Zamieszczone przez Maicroft
    Kodu jak juz wspomniano nie ma.

Ori radio jest sparowane w fabryce ze sterownikiem mozna sobie go wyjmowac i wsadzac w tym samym aucie dowolna ilosc razy. Jak sie wsadzi do innego auta, to zapyta o kod.

Kodu nie dostaje sie z autem, bo nie ma takiej potrzeby :idea: Jak chcesz kod to ASO Ci go na kartce zapisze. Pracujesz w policji to spytaj dilera czy to prawda.

Generalnie puki nie ma kalkulatorow kodow, albo ktos nie robi klonow pamieci, ktora odpowiada za kod, do tego momentu wiekszosc tych odbiornikow musi pochodzic z legalnego zrodla, inna wersja numery na kazde radio dostaja z ASO, bo ktos im je daje, bo pytaniem podstawowym jest czy do wydania PINu do radia trzeba oficjalnie przedstawic sie jako wlasciciel auta z ktorego to radio pochodzi.
    Jest dokładnie jak piszesz, przy wymianie navi o której pisałem poprosiłem i dostałem kod na kartce od serwisu. Pytałem o kartę kodową, ale gość z serwisu powiedział mi, że nie ma, a sam kod otrzymali od dostawcy części na podstawie nr seryjnego radia czy jakoś tak, czyli - oni w ASO też nie mają możliwości generowania kodów.

Natomiast na 100% można zmienić kod PIN ingerując w eeprom na płycie navi. Zobacz zdjęcia i przeczytaj wątek który przytoczyłem. Tak "zrobione" navi wykładają się podczas update'owania firmware'u. I jest tego trochę na rynku, wierz mi.

Dowód? Wrzuciłem na forum post o moich bojach z update FW do 266x. I choć pisałem - nie flashować navi z 2 obiegu bo moga paść jeśli był robiony eeprom (czyli kradzione, tak?), to w ciągu jednego dnia dostałem na PW 3 maile od zrozpaczonych posiadaczy Columbusa, którzy uwalili navi. Z ciekawości zapytałem każdego z nich o pochodzenie - odpowiedź jedna była - ALLEGRO. I wszystko w temacie legalnych navi na allegro. Z Bolero może być podobnie.
  • korniczek
    Classic
    • 2008
    • 8

tuning Bydgoszcz

Witam!!!
    Koledzy szukam dobrego tunera w Bydgoszczy czy moglibyście jakiś zakład polecić.

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

korniczek, Kolega Jantar z Brodnicy (pewnie ze 100km będzie)

Specjalizujemy się w chip tuningu, tuningu elektronicznym samochodów turbodoładowanych z silnikiem Diesla. Z naszych usług korzystają klienci z całej Polski.

chyba nie do końca tutaj
      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• zurcio
        RS
        • 2008
        • 2046

w samej Bydgoszczy masz też: http://www.superchip.pl/

ale co do tej firmy to musi Ci ktoś potwierdzić ...

:wink:
        Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• korniczek
          Classic
          • 2008
          • 8

widziałem już wcześniej o tej firmie superchip może ktoś korzystał z jej usług i może coś powiedzieć to poproszę.

Komentarz

• zurcio
            RS
            • 2008
            • 2046

skoro dublujesz temat to może poprosimy o przeniesienie tematu tam gdzie trzeba :diabelski_usmiech

Komentarz

• korniczek
              Classic
              • 2008
              • 8

ale nie widziałem żeby ktoś polecał albo znał na tamnten czas tą firmę

Komentarz

• MiKruS
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7976

Proszę kontynuować tu:
                TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...